29.11.2014 10:16

Στην τελική ευθεία το Μουσείο Μαστίχας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΟΝΤΡΑ ΓΑΝΙΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο τελευταίο στάδιο των οικοδομικών εργασιών βρίσκεται πλέον το πολυπόθητο Μουσείο Μαστίχας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Κ. Γανιάρη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Ο πρώην πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει τη μελέτη διάνοιξης του δρόμου που θα ενώνει τον κεντρικό οδικό άξονα με το Μουσείο και που θα κοστίσει περί τις 355.000 ευρώ.

Ήδη τα πρώτα εκθέματα ετοιμάζονται να τοποθετηθούν μέσα στον Ιανουάριο καθώς το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο προς παράδοση ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η φύτευση 4.000 μαστιχόδεντρων στον περιβάλλοντα χώρο, ενέργεια που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπ. Γεωργίας.

«Για τα επόμενα 50 χρόνια από την ημερομηνία παράδοσης του έργου όλα τα λειτουργικά έξοδα τα αναλαμβάνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, τη μισθοδοσία αλλά και ότι άλλο χρειαστεί. Δεν θα είναι ένα μουσείο κλειστό. Θα είναι ένα μουσείο που ο επισκέπτης θα μπορεί να πάρει μέρος στην παραγωγική διαδικασία της μαστίχας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Γανιάρης.

Πάντως το κόστος του έργου (9 εκ. ευρώ) δεν πέρασε ασχολίαστο από τη Βουλευτή Χίου Μ. Σταυρινούδη που βρίσκονταν στην αίθουσα και που θεώρησε υπερβολικό το κόστος κατασκευής του μουσείου.

«Θα μπορούσε να βρεθεί ένα οικόπεδο πιο οικονομικό τουλάχιστον ως προς το σκέλος των επιχωματώσεων γιατί στην ουσία από τα 9 εκ. ευρώ το 80% αφορούν την τροποποίηση του οικοπέδου», ανέφερε η κ. Σταυρινούδη για να λάβει την απάντηση του Κ. Γανιάρη ότι λέει «ανακρίβειες τεραστίων διαστάσεων» και ότι αν είχε άλλο οικόπεδο η ίδια να το παραχωρούσε στην Ε.Μ.Χ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ