4.6.2013 15:24

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ"

Την ένταξη της μελέτης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στα πλαίσια της 2ης φάσης του προγράμματος των Αστικών Αναπλάσεων εξήγγειλε ο Δήμος στα πλαίσια απάντησης προς την ομάδας των «Ποδηλατών Χίου» που χαρακτήρισαν ως «αφιλόξενη πόλη τη Χίο για το ποδήλατο».

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του δημάρχου είναι η πρώτη φορά, που γίνεται σοβαρή προσπάθεια από το Δήμο Χίου, ώστε το ποδήλατο να λάβει τη θέση που του αρμόζει, ως οικονομικό και υγιεινό μέσο μεταφοράς και άθλησης.

«Το Δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο «Πράσινο Ταμείο» για την ένταξη του έργου: «Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δ. Χίου» από το πρόγραμμα Αστική αναζωογόνηση 2012-2015», το οποίο προβλέπει τη σύνδεση των χώρων στάθμευσης με το κέντρο με ποδήλατα για τους δημότες μας.

Επίσης ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης των οδών της πόλης μας, όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα από τα διάφορα έργα (βλέπε οδό Βερίτη, έργα ΔΕΥΑΧ κλπ)», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ