2.3.2016 10:19

Στην τελική ευθεία το γεφύρι του Παντουκειούς

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ

Ξεκολλάει από το τέλμα, έπειτα από 2,5 χρόνια αναμονής το πολύπαθο έργο της κατασκευής νέου γεφυριού στο Παντουκειός, με τον φάκελό του να περιμένει από ημέρα σε ημέρα την τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους.

Παρότι οι εργασίες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το νωρίτερο, στα μέσα Φεβρουαρίου, τελικά οι έριδες μεταξύ των εργολάβων αλλά και παραλείψεις από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, είχαν ως αποτέλεσμα ο φάκελος του έργου να μη γίνει αποδεκτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε πρώτη φάση.

Με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2016 αν και η ανάδοχη εταιρία θεωρεί ότι αν δεν υπάρξουν εμπόδια μέσα από την εμπλοκή άλλων υπηρεσιών, τότε το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 3 μήνες μετά την έναρξή του.

Οι προϋποθέσεις για άμεση εκκίνηση των εργασιών

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ζαννάρα, η άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του έργου εξαρτάται κυρίως από το επίπεδο ανταπόκρισης των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται με το νέο γεφύρι. Κι αυτό γιατί η ΔΕΥΑΝΧ εμπλέκεται στο κομμάτι των δικτύων του νερού, ο ΟΤΕ στο θέμα της υπογείωσης των καλωδίων στην περιοχή ενώ η ΔΕΗ στη μετατόπιση στύλων που υπάρχουν από το Θόλος μέχρι το Παντουκειός.

« Αν οι Υπηρεσίες ξεκινήσουν από τώρα να κάνουν όλα όσα χρειάζονται τότε υπολογίζω ότι δεν θα χρειαστούν παραπάνω από 2,5 έως 3 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου. Από την πλευρά μας κάνουμε ήδη προεργασίες και δηλώνουμε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης», δήλωσε στον «π» ο Γ. Ζαννάρας.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο αφορά το τμήμα της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων από το τέλος της ευθείας του Θόλους μέχρι και μετά τη γέφυρα του Παντουκειούς. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε συνολικό μήκος 750 μέτρων κι εκτός από το κομμάτι της σύνδεσης της γέφυρας προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος, οι απομακρύνσεις καλωδίων, η ρήψη ασφάλτου καθώς και η τοποθέτηση σήμανσης και φωτιστικών σωμάτων πάνω στη γέφυρα.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία του αναδόχου θα προχωρήσουν στην περίφραξη του εργοταξίου ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών. 

Φωτίζεται και το Θόλος

Παράλληλα με τον φάκελο του Γεφυριού του Παντουκειούς η Περιφέρεια απέστειλε και αναμένει την έγκριση για το έργο του φωτισμού της ευθείας του Θόλους, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Συκιάδας – Λαγκάδας αλλά και των διερχόμενων οδηγών. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ