29.11.2012 9:11

Στην πρώτη πεντάδα ιδιωτικοποίησεων το ΞΕΝΙΑ

- ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Δ.

Το Ξενία της Χίου εμφανίζεται στο πρώτο πακέτο αξιοποίησης από ιδιώτες της δημόσιας περιουσίας, που ετοιμάζει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με την προκήρυξη πέντε διαγωνισμών.  Η εταιρεία έχει περιλάβει σε αυτό το πακέτο ξενοδοχεία «Ξενία», πλαζ και τουριστικά περίπτερα και εστιατόρια. Παράλληλα για το 2013 ετοιμάζει τις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, με τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
 

Ανάμεσα σε πέντε
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κ», η διοίκηση της ΕΤΑΔ έχει καταλήξει σε πέντε περιουσιακά στοιχεία για τα οποία προχωρούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες εκμίσθωσής τους σε ιδιώτες. Πρόκειται για δύο «Ξενία», στα νησιά της Κύθνου και της Χίου, την πλαζ της Βουλιαγμένης και τα εστιατόρια-τουριστικά περίπτερα της Ακτής Αρβανιτιάς και του Ξενία Επιδαύρου.  Οι προκηρύξεις άνοιξαν με το τουριστικό περίπτερο στην Επίδαυρο, το οποίο θα εκμισθωθεί για 10 χρόνια και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους στις 10 Ιανουαρίου 2013, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι σε κάθε διαγωνισμό πέραν των μισθωμάτων θα ζητούνται και επενδύσεις, οπότε ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης για το Ξενία δε θα χρειαστεί μόνο να καταβάλει μισθώματα στο Ελληνικό δημόσιο αλλά και να επενδύσει πάνω στο συγκεκριμένο κτίριο, προφανώς όχι μόνο με την επισκευή του η οποία είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη για να μπορέσει να λειτουργήσει.
 

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες
Σε επικοινωνία πάντως του «π» με την Εταιρεία Ακινήτων επιβεβαιώθηκαν κατ΄ ουσίαν τα προαναφερόμενα περί αξιοποίησης του «Ξενία» ενώ δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα. Όπως υποστηριξε η εταιρία βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού.
 

Άγνωστο τι θα γίνει με το Πανεπιστήμιο
Στις προθέσεις του Πανεπιστημίου ήταν η αξιοποίηση του «Ξενία» για τη φιλοξενία των φοιτητών, ως φοιτητικές εστίες. Τα παραπάνω αλλάζουν σίγουρα τα δεδομένα κι ίσως η επόμενη κίνηση του Πανεπιστημίου θα πρέπει να μελετηθεί από τώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ