24.8.2016 14:37

Στην ουρά!

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Χαμός θα γίνει  από αύριο έως και την 1η Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των εγγραφών των δικαιούχων οικογενειών στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι οικογένειες που θα ενταχθούν στους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗΚΕΧ:  «Γλυκό μου Μανταρίνι» και «Νερομπογιές και Νότες» στο 70% των δικαιούχων εγγραφής  με το πρόγραμμα voucher του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να στηθούν στην ουρά και να πιάσουν σειρά, γιατί από φέτος είναι υποχρεωμένες να   εγγραφούν με την αναχρονιστική μέθοδο της τήρησης αυστηρής σειράς προτεραιότητας… τύπου ταλαιπωρίας  ΙΚΑ.

Για την κατηγορία τους  καταργήθηκε η διαδικασία ονομαστικής εγγραφής σε συγκεκριμένους σταθμούς ανά οικογένεια που  έως πέρσι γινόταν απευθείας από το υπουργείο.

 Το δικαίωμα επιλογής εγγραφής στους  σταθμούς που θα ζητήσουν οι τελικοί δικαιούχοι,  διατηρείται μόνο για το 30% των ενδιαφερομένων της κατηγορίας που θα πληρώνουν τα μηνιαία τροφεία. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδικασία κατάργησης κάθε κοινωνικής μέριμνας, αφού και η διαδικασία του ονομαστικού  ορισμού ένταξης  στους σταθμούς διευκόλυνε τις περισσότερες  οικογένειες.

Ουρά και στο Νομικό Πρόσωπο

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τους επτά Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου, όπου όμως το ποσοστό εγγραφής των δύο κατηγοριών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν.

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, πέρσι το ποσοστό  ήταν 50-50% γιατί εμείς έχουμε περισσότερες οικογένειες με μηνιαία τροφεία. Φέτος αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό που θα εγγράψουμε με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είναι πιθανόν να φτάσουμε περίπου στο 70-30%», δηλώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης.

Προβλήματα

Το χειρότερο για τους δημοτικούς οργανισμούς είναι ότι το υπουργείο τους πέταξε την καυτή πατάτα χωρίς να τους υποδεικνύει το σύστημα εγγραφών που θα ακολουθήσουν και οι δύο διευθύνσεις αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το πιο διαδεδομένο, αυτό της σειράς  προτεραιότητας.

«Θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, θα ταλαιπωρηθούν όλοι,  ο κόσμος πρέπει να δείξει διάθεση συνεργασίας και κατανόηση», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος.

Αδιάβλητο

Υποστηρίζουν ότι το σύστημα είναι αδιάβλητο, αφού μετά από την καταγραφή και τον ορισμό του αρ. πρωτοκόλλου της αίτησης η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από κανένα. Τα προβλήματα θα δημιουργηθούν στη σειρά αναμονής, όχι στη διαδικασία καταγραφής και μοριοδότησης», υποστηρίζουν και δηλώνοντας σίγουροι για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Μετά την πρώτη ανάρτηση είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει ποταμός ενστάσεων μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα, γιατί ο κόσμος διατηρεί τις αμφιβολίες του και θα προσβάλλει τη διαδικασία με την υποψία του διαβλητού και τις αιτιολογίες   της διαβολής, των ελλείψεων  και των λαθών.                                                                                                                          Οι αιτήσεις εγγραφών για τα βρέφη και νήπια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου , θα ξεκινήσουν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και θα πραγματοποιηθούν στον παιδικό σταθμό «Καλουτά»  από τις 08:00 έως τις 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ