9.6.2016 16:19

Στην κόψη του ξυραφιού τα υδατοδρόμια σε Χίο, Ψαρά κι Οινούσσες

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Με τα νεύρα των επενδυτών φαίνεται ότι παίζει για μία ακόμη φορά το Υπουργείο Μεταφορών, αφού ένα βήμα πριν την έναρξη της κατασκευής τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το νόμο για τα υδατοδρόμια και τα αεροπλάνα.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Ν. Χαραλάμπους στον «π» παρότι ο τεχνικός φάκελος του έργου είναι έτοιμος εδώ και καιρό, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της ψήφισης νέου νόμου για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

«Αυτό το οποίο ευελπιστούμε είναι ο νέος νόμος να μην έχει μεγάλες διαφορές με τον παλιό, αφού κάτι τέτοιο θα διώξει από την Ελλάδα τους επενδυτές», δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους, υπογραμμίζοντας ότι οι διαδικασίες κατασκευής των υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες δεν μπορούν να υλοποιηθούν πριν τον Σεπτέμβρη οπότε κι αναμένεται η ψήφιση του νέου νόμου από τη Βουλή.

«Από τεχνικής άποψης είμαστε πλήρως έτοιμοι. Αναλάβαμε εκτός των άλλων το ρίσκο να ξεκινήσουμε την αδειοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων με το παλιό καθεστώς, οπότε με την ψήφιση του νέου νόμου να ξεκινήσει η κατασκευή των υδατοδρομίων», ανέφερε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ