20.9.2016 14:03

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι Χιώτες δημοσιογράφοι

Με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου 2016, δημοσιογράφοι του νησιού  (από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης), προκειμένου να της μεταφέρουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια άσκησης των δημοσιογραφικών καθηκόντων τους, ειδικότερα και μετά από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι δημοσιογράφοι εξήγησαν στην κα Εισαγγελέα ότι για πρώτη φορά και με έντονο τρόπο στοχοποιούνται, προπηλακίζονται και ξυλοκοπούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους. Κι όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος του πλουραλισμού της ενημέρωσης, αλλά και της ίδιας της εργασίας τους, προκαλώντας προβληματισμό για το πώς μπορούν να εξελιχθούν αυτές οι συμπεριφορές στο μέλλον.

Από την πλευρά της η κα Εισαγγελέας άκουσε με προσοχή τα όσα της μεταφέρθηκαν και εξήγησε επακριβώς το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση. Η ίδια, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες και πρέπει να φθάνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, εφόσον έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ