2.5.2015 17:56

Στην Έφεσο την επόμενη Παρασκευή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στις 8 Μαΐου, που εορτάζεται η μνήμη του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δημάρχου Σελτσούκ, θα επισκεφτεί την Έφεσο και θα χοροστατήσει στα ερείπια της Βασιλικής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Στο κεντρικό κλίτος της περίφημης αυτής Βασιλικής, που κατατάσσεται στις λεγόμενες «επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης» μπροστά από το Ιερό Βήμα σώζονται θραύσματα του μαρμάρινου άμβωνα, όπως και του κιβωρίου.

Σε αυτή τη θέση ανασκάφηκαν τρεις τάφοι, από τους οποίους ο ένας θεωρείται ότι είναι ο τάφος του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Κατά το διήμερο της παραμονής του στη περιοχή εκτός απ’ το Σελτσούκ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα λειτουργήσει και στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί άδεια απ’ τις Αρχές, ώστε να λειτουργήσει (για πρώτη φορά απ’ το 1922) και η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στη Μενεμένη.

Σχετικό με το Σελτσούκ (παλιά Αγιασολούκ, όπου υπάγεται και η αρχαία Έφεσος) είναι και η είδηση ότι ο τοπικός υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα βουλευτής Cemil Şeboy πρότεινε στο Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης την ανέγερση γιγάντιου αγάλματος της Παναγίας, κατ’ αναλογία του αγάλματος του Ιησού, που δεσπόζει στο Ρίο της Βραζιλίας, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστών!

Αναδημοσίευση: Εφημερίδα "Εμπρός" Λέσβου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ