3.9.2016 10:01

Στην Αθήνα για το προσφυγικό ο Δήμαρχος Χίου

Σε διεθνή συνάντηση για το προσφυγικό που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αθηνών, τη Νορβηγική Πρεσβεία και την οργάνωση «Symbiosis» συμμετείχε ο Δήμαρχος Χίου. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην Αθήνα και αφορούσε προβλήματα, ανταλλαγή εμπειριών και τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Δήμαρχος Χίου  τόνισε τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Χίος και οι κάτοικοι του νησιού από την άφιξη ενός δυσανάλογα μεγάλου αριθμού ατόμων που χρειάζονταν στέγη και τροφή, την ανεπαρκή στήριξη της κυβέρνησης και της ΕΕ στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να διαχειριστεί την κατάσταση, την αρνητική επίπτωση από την κακή λειτουργία του Hotspot στη Χίο καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις από την έλλειψη προβλέψεων του μηχανισμού ΕΕ-Τουρκίας για τα νησιά.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη εμπέδωσης της έννομης τάξης και του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και τη τεράστια ανάγκη για πληροφόρηση και συντονισμό.

Επίσης ο κ. Βουρνούς  συναντήθηκε με τον Νορβηγό πρέσβη, και συζήτησαν  τρόπους ενίσχυσης της Χίου από τη Νορβηγία, μέσω και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στον οποίο ανήκει η Νορβηγία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ