13.7.2016 15:40

Στη θάλασσα οι ελπίδες για μεροκάματο

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ

Αρκετά μεγάλη, με βάση τα πρώτα στοιχεία, είναι η προσέλευση των υποψήφιων σπουδαστών στην Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου. 

111 σπουδαστές είχαν υποβάλλει αιτήσεις έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εισαχθεί με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και αρκετοί που επιδιώκουν να εισαχθούν στη Σχολή μέσω του βαθμού του απολυτηρίου τους ή με μόρια από θαλάσσια υπηρεσία.

Η προθεσμία των υποβολής των εγγράφων όσων εισάγονται με τις Πανελλήνιες έληξε την περασμένη Πέμπτη 7 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία υποβολής της δεύτερης κατηγορίας λήγει στις 18 Αυγούστου.

ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

«Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, φέτος θα πάρουμε  55 σπουδαστές και στους κοιτώνες μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 65, μαζί με αυτούς των άλλων κύκλων που δεν ταξιδεύουν», δηλώνει  η η νέα Διοικητής της ΑΕΝ Μαρία Κάτσαρη.

Η κ. Κάτσαρη δηλώνει ικανοποιημένη από την οργάνωση της Σχολής  που πρόσφατα παρέλαβε, από το εκπαιδευτικό προσωπικό και την ατομική ποιότητα των σπουδαστών, στοιχεία τα οποία την διευκολύνουν να πραγματοποιήσει πιο εύκολα τις αλλαγές που προγραμματίζει, όπως σημειώνει.

 Χωρίς να διστάσει μάλιστα, προτρέπει τα παιδιά να επιλέξουν το επάγγελμα του ναυτικού, αν το αγαπούν,  χωρίς να παραβλέπει τις δυσκολίες που απορρέουν.

ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Η κατάσταση για την προσέλευση στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών είναι συγκεχυμένη, αφού οι σπουδαστές έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τις αιτήσεις ένταξης στη σχολή, στις κατά τόπους Α.Ε.Ν, έως και τις 18 Αυγούστου. Στην σχολή των Οινουσσών έως τη Δευτέρα, είχαν υποβληθεί μόνο 4 αιτήσεις, αλλά όπως διευκρινίζει ο Αρχικελευστής Δημήτρης Περράκης πιθανότατα αυτοί είναι οι ντόπιοι και οι υπόλοιπες θα κοινοποιηθούν συνολικά στη σχολή στις 18 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής  εγγραφών μέσω του βαθμού απολυτηρίου του Λυκείου και με τα μόρια από θαλάσσια υπηρεσία.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι και εκεί το ενδιαφέρον θα είναι αυξημένο. Συνολικά φέτος στη σχολή θα εισαχθούν 37 σπουδαστές.

Στο οικοτροφείο των Οινουσσών μπορούν να φιλοξενηθούν έως 110 οικότροφοι, μαζί με αυτούς των άλλων 6μήνων που δεν ταξιδεύουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ