8.3.2013 11:29

Στη νέα πτέρυγα με… αερόθερμα

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΦΕΙΔΩ

Μια εικόνα αντάξια του παραλογισμού και των προβλημάτων που συνοδεύουν τη νέα πτέρυγα του «Σκυλίτσειου» από την έναρξη κατασκευής της, είναι αυτή με τα θερμαντικά σώματα  που έχουν κατακλείσει τους χώρους της, σε όσα τμήματα έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί.

Στην Παιδιατρική Κλινική, όπως κατήγγειλαν γονείς στον «π», από τις 15.00 και μετά η κεντρική θέρμανση δε λειτουργεί και τα δωμάτια θερμαίνονται από φορητά θερμαντικά σώματα.

 «Μπήκαμε στην Παιδιατρική για άλλο λόγο και θα φύγουμε με κρύο. Τα παιδιά αλλά κι εμείς κρυώνουμε το βράδυ. Το αερόθερμο δεν μπορεί να ζεστάνει το δωμάτιο που μπάζει από τα παράθυρα», δηλώνει χαρακτηριστικά μια μητέρα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα ΤΕΠ.

Αναγκαστική προσγείωση ή έλλειψη σχεδιασμού

Η διοίκηση σε αυτή τη φάση δε φαίνεται να έχει εναλλακτικές λύσεις. Ο καυστήρας πετρελαίου που έχει εγκατασταθεί στη νέα πτέρυγα απαιτεί την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων καυσίμου, ώστε να μπορεί να καλύψει σε όλη την έκταση του το κτίριο.

Αυτή τη στιγμή στη νέα πτέρυγα χρησιμοποιούνται μόλις 300 τ.μ. από το σύνολο και η χρήση της κεντρικής θέρμανσης επί 24ωρου βάσεως κρίνεται ασύμφορη έως παράλογη.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς, τα αερόθερμα κρίθηκαν ως η καταλληλότερη λύση. Το ζήτημα βέβαια είναι να μην μετατραπούν σε μόνιμη…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ