8.3.2013 11:29

Στη νέα πτέρυγα με… αερόθερμα

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΦΕΙΔΩ

Μια εικόνα αντάξια του παραλογισμού και των προβλημάτων που συνοδεύουν τη νέα πτέρυγα του «Σκυλίτσειου» από την έναρξη κατασκευής της, είναι αυτή με τα θερμαντικά σώματα  που έχουν κατακλείσει τους χώρους της, σε όσα τμήματα έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί.

Στην Παιδιατρική Κλινική, όπως κατήγγειλαν γονείς στον «π», από τις 15.00 και μετά η κεντρική θέρμανση δε λειτουργεί και τα δωμάτια θερμαίνονται από φορητά θερμαντικά σώματα.

 «Μπήκαμε στην Παιδιατρική για άλλο λόγο και θα φύγουμε με κρύο. Τα παιδιά αλλά κι εμείς κρυώνουμε το βράδυ. Το αερόθερμο δεν μπορεί να ζεστάνει το δωμάτιο που μπάζει από τα παράθυρα», δηλώνει χαρακτηριστικά μια μητέρα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα ΤΕΠ.

Αναγκαστική προσγείωση ή έλλειψη σχεδιασμού

Η διοίκηση σε αυτή τη φάση δε φαίνεται να έχει εναλλακτικές λύσεις. Ο καυστήρας πετρελαίου που έχει εγκατασταθεί στη νέα πτέρυγα απαιτεί την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων καυσίμου, ώστε να μπορεί να καλύψει σε όλη την έκταση του το κτίριο.

Αυτή τη στιγμή στη νέα πτέρυγα χρησιμοποιούνται μόλις 300 τ.μ. από το σύνολο και η χρήση της κεντρικής θέρμανσης επί 24ωρου βάσεως κρίνεται ασύμφορη έως παράλογη.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς, τα αερόθερμα κρίθηκαν ως η καταλληλότερη λύση. Το ζήτημα βέβαια είναι να μην μετατραπούν σε μόνιμη…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ