6.8.2012 8:52

Στη μάχη κατά των ανεμογεννητριών και ο Π. Θαλασσινός

Λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός, αλλά καμιά φορά η σιωπή είναι αδιαφορία. 
Αυτή τη φορά αν δε μιλήσω, θα είναι αδιαφορία και δική μου, και όλων αυτών που βλέπουν τα εγκλήματα και τα κρίνουν αφού γίνουν. Καμιά πρόληψη για τις ζωές μας.. Δε θέλω να φωνάζω κατόπιν εορτής, κι αφού οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην μας. Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα για τις ανεμογεννήτριες, θα γεμίσουν τα νησιά μας, θα καταστρέψουν τους τόπους μας, θα μας βλαστημούνε τα παιδιά μας.

 Μια εταιρεία (Ρόκας-Iberdrola) υπέβαλε το 2006 μια πρόταση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά Λέσβο, Λήμνο και Χίο-εγκατάσταση 353 ανεμογεννητριών που θα παράγουν περισσότερη από διπλάσια ενέργεια από αυτήν που χρειάζονται τα τρία νησιά Η επένδυση συναρτάται από την Αιγαία Ζεύξη (σύνδεση των νησιών μεταξύ τους , αλλά και σύνδεση τους με την ηπειρωτική χώρα). Αντίστοιχη ζεύξη δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη στη νότια Ευρώπη ούτε σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Να γίνουμε αυτό που φοβόμαστε!!! Σχεδιάζουν και αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους, τους κάτοικους των νησιών που δεν ρωτήθηκαν , ούτε ενημερώθηκαν στοιχειωδώς. Όλα μα όλα γίνονται «στο γόνατο», ώστε κάποιοι να δικαιολογούν την παρουσία τους και τη παχυλή αμοιβή τους. Αυτή η «λογική» , από μόνη της είναι η κύρια αιτία «δράσης» και « αντίδρασης», γιατί ο κάθε πολίτης, θα «συμμετέχει»- ερήμην του- σε παρτίδες διαφόρων, που «παίζονται πάνω στην πλάτη του» και σε βάρος της τσέπης του και αυτή, είναι η μόνη πραγματικότητα. Και το κυριότερο, είναι έτοιμοι να το ψηφίσουν!!!

 Αντιδρώ και γω και όσοι θέλουν να σώσουν ότι έχει απομείνει, απ τα χέρια των αρπακτικών και ζηλόφθονων εταίρων μας.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ