28.2.2016 16:08

Στη Χίο το ταχύπλοο "Γαύδος" του Λιμενικού Σώματος

Το υπερσύγχρονο σκάφος με την επωνυμία "Γαύδος", που ναυπηγήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό στα ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας και παραλήφθηκε από το Λιμενικό Σώμα στις 9 Φεβρουαρίου, κατέπλευσε στο λιμάνι της Χίου προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.
Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο του λιμενικού σώματος, το οποίο υποστηρίζεται από 25 άτομα πλήρωμα, με ολικό μήκος 57,52 m, πλάτος 9,55 m, ενώ η επιχειρησιακή του ταχύτητα είναι 27 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι. 
Έχει μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία, μεγάλη μεταφορική ικανότητα, φέρει σωστικό και διασωστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, φέρει βοηθητικό σκάφος έρευνας και διάσωσης και επιπρόσθετα στην ειδικά διαμορφωμένη πρύμνη του φέρει βοηθητικό ταχύπλοο σκάφος πνευστού τύπου υψηλών επιδόσεων.
Να σημειωθεί ότι η έδρα του νέου ταχύπλοου σκάφους του λιμενικού σώματος είναι η γειτονική Λέσβος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ