8.8.2012 15:37

Στη Χίο, το ιταλικό κανάλι RETE4

 
Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό, και μετά από συνεργασία του ΕΟΤ Μιλάνου με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αποστολία Λύκου, θα επισκεφθεί τη Λέσβο (6 έως 9 Σεπτεμβρίου) και τη Χίο (10 έως 13 Σεπτεμβρίου) 8μελές τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιταλία, που θα πραγματοποιήσει κινηματογραφικές λήψεις για την παραγωγή δύο εκπομπών αφιερωμένων στη Λέσβο και τη Χίο, διάρκειας 21 λεπτών η καθεμία, στο πλαίσιο της εκπομπής “PIANETA MARE” του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού REΤE4 (MEDIASET GROUP).
 
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ψυχαγωγικές-περιβαλλοντικές εκπομπές στον τομέα της, όπου, με βάση το θαλάσσιο στοιχείο, η χαρισματική παρουσιάστρια Τessa Gelisio οδηγεί τον τηλεθεατή μέσω ονειρικών ταξιδιών στην ανακάλυψη, την περιπέτεια, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό αλλά κυρίως την δημιουργική διαδρομή των ανθρώπων.
 
Το πρόγραμμα των επισκέψεών του συνεργείου σε διάφορα σημεία των νησιών έχει καταρτιστεί από τα αντίστοιχα τμήματα Τουρισμού των Π.Ε. Λέσβου και Π.Ε. Χίου σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα της εκπομπής. Περιλαμβάνονται πέραν των ξεναγήσεων σε αξιοθέατα των νησιών η κινηματογράφηση δράσεων που αφορούν την κατάδυση, την ιστιοπλοΐα, την αλιεία, τους ταρσανάδες, τη γαστρονομία κλπ.
 
Η εν λόγω εκπομπή μεταδίδεται κάθε Κυριακή πρωί και σε επανάληψη το Σάββατο απόγευμα και τη Δευτέρα βράδυ, ενώ, καταλαμβάνοντας μερίδιο ακροαματικότητας της τάξεως του 10%, παρακολουθείται από περίπου 2 εκατ. τηλεθεατές συγκεντρωτικά. Τα αφιερώματα στη Λέσβο και τη Χίο θα προβληθούν την περίοδο Οκτωβρίου/Νοεμβρίου 2012 και σε επαναλήψεις την άνοιξη του 2013.
              

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ