21.4.2015 11:04

Στη Χίο το 3ο διεθνές τουρνουά γυναικείου ράγκμπι

ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΕΙΡ. ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗ

Αντιμέτωπη με μία διεθνή πρόκληση βρίσκεται η Χίος έπειτα από πρόταση της Χιώτισσας αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, Ειρήνης Λυμπουσάκη, που πρότεινε τη διεξαγωγή του 3ου διεθνούς τουρνουά Ράγκμπι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Χίο.

Η κ. Λυμπουσάκη πέρασε τις ημέρες των εορτών στην ιδιαίτερή της πατρίδα το Πυργί, βρίσκοντας την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τις αρχές του νησιού για θέματα που άπτονται της προβολής της Χίου και της τουριστικής της ανάπτυξης.

Η αφορμή  δεν ήταν άλλη από την πολύ πετυχημένη διεθνή διοργάνωση του 2ου International Women’s Rugby Seven’s που διεξήχθη στο Χαϊδάρι τον περασμένο μήνα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σε συνεργασία  με τον Α.Σ. Ιπποκράτη Χαϊδαρίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, έγιναν οι πρώτες επαφές με το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε το επόμενο International Women’s Rugby Seven’s να διεξαχθεί στη Χίο.

Η κ. Λυμπουσάκη μάλιστα, είχε σειρά επαφών με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χίου  Βιβή Ποταμούση, η οποία εκ μέρους της δημοτικής αρχής είδε πολύ θετικά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Χίος αυτή την διεθνή διοργάνωση.

Οι σκέψεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για τη διεξαγωγή του διεθνούς αυτού τουρνουά γύρω στις αρχές Σεπτέμβρη, κάτι το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στο νησί να παρατείνει ακόμα περισσότερο την τουριστική του περίοδο, φιλοξενώντας αθλητές και αποστολές από πολλές χώρες. Ταυτόχρονα, θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Χίο να αναδειχθεί σε προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Το International Women’s Rugby Seven’s

Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν εθνικές ομάδες γυναικών από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Τουρκία. Ήδη τα δύο πρώτα τουρνουά διεξήχθησαν με τη συμβολή της Ειρήνης Λυμπουσάκη στο Δάσος του Χαϊδαρίου ενώ αναμένεται το τρίτο πιθανά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Who is who

Η Ειρήνη Λυμπουσάκη γεννήθηκε στο Πυργί και παρέμεινε σε αυτό μέχρι τα 13 της χρόνια.

Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι γραμματέας του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής και εθελόντρια στην οργάνωση «Make a Wish».

Σύζυγος της Ειρήνης Λυμπουσάκη–Γεωργιάδη είναι ο Κώστας Λυμπουσάκης, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, του οποίου ο πατέρας κατάγεται από τα Μεστά και η μητέρα από το Μελί της Μ. Ασίας.

Τα παιδιά της, που σήμερα σπουδάζουν και τα τρία, είναι η Μαρία 24 ετών, η οποία είναι φοιτήτρια στα ΑΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Κυριακή 20 ετών που είναι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και ο Γιάννης 18 ετών που επίσης σπουδάζει ναυτιλιακά στο κολέγιο BCA.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ