14.5.2015 16:17

Στη Χίο 250 Ογκολόγοι

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Σημαντικό Επιστημονικό Forum με κύριο θέμα «Τα νέα φάρμακα στην ογκολογία: από την έρευνα στην πράξη» θα φιλοξενήσει την Παρασκευή και στο Σάββατο το νησί μας με τη συμμετοχή 250 ογκολόγων και 70 περίπου ομιλητών.

Το 3ο επιστημονικό forum πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία και διοργανώνεται από το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Στόχο έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικείωση των Ιατρών της Χίου με τα νέα ογκολογικά φάρμακα καθώς και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ιατρών κέντρου και περιφέρειας προς όφελος των ασθενών.

«Τα μέλη της Εταιρείας Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία αποφασίσαμε από κοινού τη διεξαγωγή και του φετινού Forum προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τα νέα φάρμακα στην ογκολογία, νέες ενδείξεις και τρέχουσες μελέτες φάσης ΙΙΙ.  Στο ίδιο συνέδριο αφιερώσαμε και ένα γενικό μέρος που απευθύνεται σε ιατρούς της Χίου άλλων ειδικοτήτων που όμως διαχειρίζονται ογκολογικούς ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπευτική αγωγή από τους θεράποντες ογκολόγους τους. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα νέα ογκολογικά φάρμακα και την τοξικότητά τους καθώς επίσης θα δοθεί η ευκαιρία να συνεργασθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις προς όφελος των ασθενών», αναφέρει στο κάλεσμά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του «Αγίου Σάββα» Γ. Κουμάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11:30 της Παρασκευής με στρογγυλό τραπέζι και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στις 20:30. Το διήμερο επιστημονικό forum θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Χανδρής». 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ