18.1.2022 16:18

Στη δημοσιότητα οι επωνυμίες των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Στόχος της δημοσιοποίησης των στοιχείων αυτών, είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και η αποτροπή προσέλευσης ή συναλλαγής τους με τις εν λόγω επωνυμίες. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, «επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου covid 19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Πηγή: LiFO.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ