12.10.2016 17:28

Στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης των ΑΕΝ

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στη Βουλή μέσω ερώτησης προς τον Υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα μεταφέρθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι ερωτώντες βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο Νότης Μηταράκης, εστιάζουν στις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας σημειώνοντας ότι «παρόλο που γνώριζαν, πως το νομικό καθεστώς βάσει του οποίου λειτουργούν οι Α.Ε.Ν θα έχει ως αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εντούτοις, άφησαν τις Α.Ε.Ν της χώρας χωρίς καθηγητές ναυτικών μαθημάτων».

Οι Βουλευτές έφεραν ως παράδειγμα την υποστελέχωση της ΑΕΝ Οινουσσών, εκεί όπου πάνω από το 65% των μαθημάτων δεν μπορούν να γίνουν, γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις οι συνταξιούχοι καπετάνιοι, προκειμένου να μη στερηθούν τη σύνταξή τους από την 1η Ιανουαρίου. Παράλληλα, εκπαιδευτικά κενά παρουσιάζονται και στο μάθημα της πληροφορικής, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τους συνταξιούχους μηχανικούς που απασχολούνταν στην Α.Ε.Ν Μηχανικών Χίου.

«1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ικανοποιηθεί το καθολικό αίτημα τροποποίησης του Ν.4387/2016 έτσι ώστε να εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, που απασχολούνται ως εκπαιδευτικοί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, της αναστολής της σύνταξής τους, όπως ίσχυε έως και την ψήφιση του προαναφερόμενου νόμου;

2. Ποια είναι τα πραγματικά κενά οργανικών θέσεων μόνιμου και επί θητεία εκπαιδευτικού προσωπικού σε κάθε μία από τις  Α.Ε.Ν;

3. Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης των Α.Ε.Ν και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών με μόνιμους καθηγητές;», ρωτούν οι Βουλευτές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ