11.5.2016 18:52

Στη Βουλή μέσω Μηταράκη η υποχρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων για το σύνολο των εργαζομένων.

Ακολουθεί η αναφορά και το υπόμνημα του Σωματείου:

Προς:

• Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
• Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και διασφάλιση των εργασιακών θέσεων για το σύνολο των εργαζομένων.

Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι Χίου» με την οποία διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την αναίρεση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί από την ΚΕΔΕ και την Κυβέρνηση για την έγκαιρη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της περιόδου 2016. 

Το Σωματείο διαμαρτύρεται επίσης για το γεγονός ότι αναιρέθηκαν από την κυβέρνηση οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί τον Νοέμβριο του 2015 σχετικά: α) με την εξασφάλιση εθνικών πόρων για την επαρκή χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» έως το 2019 και β) τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων για το σύνολο των εργαζομένων.

Τέλος, στην επιστολή τους σημειώνουν την ευθύνη της κυβέρνησης, να εξασφαλίσει την σχέση εργασίας και τις θέσεις εργασίας του συνόλου του υπάρχοντος προσωπικού για την συνέχιση και αναβάθμιση του «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ