19.7.2016 14:00

Στη Βουλή η επαναλειτουργία του ιατρείου των Άνω Καρδαμύλων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν ο Βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης και η τ. Υφυπουργός Υγείας, Κ. Παπακώστα σχετικά με την επαναλειτουργία του πρότυπου ιατρείου των Άνω Καρδαμύλων.

Στο κείμενο της ερώτησης οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι  πρόκειται για ένα πλήρες εξοπλισμένο πρότυπο ιατρείο που διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Το ιατρείο λειτουργούσε επειδή οι ιατροί των Κάτω Καρδαμύλων επισκέπτονταν τα Άνω Καρδάμυλα και εξέταζαν τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού.

Ωστόσο, οι ιατροί δεν προσέρχονται πια στα Άνω Καρδάμυλα, με αποτέλεσμα οι 200 περίπου ηλικιωμένοι να μην δέχονται πια τις ιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή τους. Μάλιστα, ορισμένα από τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που υπήρχαν στο ιατρείο, μεταφέρθηκαν σε αυτό των Κάτω Καρδαμύλων.

«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στους ηλικιωμένους κατοίκους, καθώς αρκετοί εξ αυτών δεν είναι σε θέση να μεταβούν στα Κάτω Καρδάμυλα ή σε άλλο πλησιέστερο ιατρείο και να καλύψουν τα απαιτούμενα έξοδα.

Επισημαίνεται ότι ο δωρητής του ιατρείου είναι διατεθειμένος να καλύψει τα έξοδα κίνησης, αλλά και την τηλεφωνική σύνδεση του ιατρείου, ώστε τρεις φορές την εβδομάδα εναλλασσόμενοι οι ιατροί να εξετάζουν τους ασθενείς των Άνω Καρδαμύλων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για να αξιοποιηθεί το πρότυπο ιατρείο των Άνω Καρδαμύλων, δεδομένου ότι ο δωρητής του ιατρείου είναι διατεθειμένος να καλύψει τα έξοδα κίνησης των ιατρών και την τηλεφωνική σύνδεση του ιατρείου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Άνω Καρδαμύλων;», αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ