13.6.2016 14:24

Στη Βουλή για τα πόθέν έσχες

ΕΡΩΤΗΣΗ 27 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Τη σημαντική καθυστέρηση στον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες2013 και 2014, επισημαίνουν 27 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με κοινοβουλευτική παρέμβασή τους, προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών  Ε.Τσακαλώτο.

Στην ερώτηση επισημαίνεται: «H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραμένοντας πιστή στις αντιφάσεις μεταξύ των λόγων και των πράξεων της, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι “καταπολεμά τη διαφθορά” και παράλληλα να “κλείνει το μάτι” στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Πέραν των όσων έχουν διαδραματιστεί, τις τελευταίες ημέρες, με το θέμα που έχει προκύψει με τις ντροπιαστικές νομοθετικές παρεμβάσεις και τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, σημαντικό ζήτημα προκύπτει και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Οι βουλευτές, ρωτούν:

"1. Για ποιο λόγο καθυστερούν ο έλεγχος και η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των μελών της Κυβέρνησης, των βουλευτών και των λοιπών υπόχρεων για τα έτη 2013 και 2014;

2. Για ποιο λόγο και με τι κριτήρια περιορίστηκε σημαντικά η λίστα των υπόχρεων προς υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποτρέποντας ουσιαστικά τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών;

3. Υπάρχει κάποια σχέση  ανάμεσα στα πόθεν έσχες των ετών 2013 και 2014 και στη σπουδή της Κυβέρνησης να νομοθετήσει αρχικά τη δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ