9.2.2016 10:59

Στη Βουλή από τον Ν. Μηταράκη η αναγκαστικότητα της Ε.Μ.Χ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με Α.Π. 2932/204 από 05.02.2016 κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με τον αναγκαστικό χαρακτήρα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Ο κ. Μηταράκης αφού τονίζει την ευρεία αποδοχή του αναγκαστικού χαρακτήρα της Ένωσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα θετικά στα οποία έχει συνεισφέρει η Ένωση μέχρι σήμερα, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τις προθέσεις της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα και ζητά να κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία της Κυβέρνησης με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο βουλευτή Χίου ζητά από τον υπουργό να απαντήσει στα εξής δυο ερωτήματα, αν είναι στις προθέσεις του να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση των αναγκαστικών συνεταιρισμών και αν έχει γίνει αποδέκτης σχετικού αιτήματος από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Αναφορικά δε με το τελευταίο ζητά την κατάθεση της σχετικής αλληλογραφίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ