Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοινωνία

10/10/16 13:55

τελ. ενημ.: 10/10/16 13:55

Στη Βουλγαρία εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ για το ERASMUS+

Διαφήμιση

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) Χίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  Erasmus+ / Δράση ΚΑ2 με τίτλο «Ιncorporated: Ιnclusionneedscompetence». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία,  την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία,  τη Φιλανδία, την Τουρκία και την Ελλάδα και τη Γερμανία που είναι και η  συντονίστρια χώρα του προγράμματος.

Η 6η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, στο σχολείο «IV EG "Frederic Joliot-Curie"», από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ  οι: Δημήτρης Αντωνόγλου Πλουμίτσα Κρουσουλούδη και η Ειρήνη Κελεπερτζή.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σχετικά με τις εξωσχολικές υποστηρικτικές ή διαγνωστικές δομές της ειδικής αγωγής κάθε χώρας. Τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και  Δημαρχείο (συνάντηση με την διευθύντρια Εκπαίδευσης στη Βάρνα)

Βασικός στόχος του προγράμματος  είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου - βοηθήματος για κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να ενσωματώσει μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γενικό Σχολείο.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση