3.9.2013 12:37

Stern: Η Γερμανία οφείλει 370 δισ. στην Ελλάδα

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει ξανά το γερμανικό περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις από την χώρα μας καθώς χρωστάει 370 δισ. σε αποζημιώσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ποσό που έδωσε η Γερμανία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μορφή δανείων ανέρχεται στα 37 δισ. Ποσό που είναι ελάχιστο όπως επισημαίνει «σε σχέση με τα 300 δισ. ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς. Αυτό το ποσό το γνωρίζει κάθε Έλληνας μαθητής. Είναι αυτό που θα έπρεπε να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Αυτά είναι «απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι για πολιτικούς» υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Stern, που σημειώνει ακόμα πως αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι τότε το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 370 δισ. ευρώ. Όμως, συνεχίζει το άρθρο «για τη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμνα αποζημιώσεων» καταλήγει τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς εντυπωσιακές αποφάσεις από τις συνομιλίες για τις αποζημιώσεις καθώς το Βερολίνο δεν θέλει να υπάρξει προηγούμενο...

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ