22.4.2020 12:45

Στην Εισαγγελία ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών για τα «μαύρα» ραντεβού στα σπίτια

Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατέφυγε ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Χίου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η δραστηριοποίηση πλανόδιων κομμωτών και κουρέων παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους οι επαγγελματίες κομμωτές σημειώνουν ότι αμέσως μετά την επιβολή των μέτρων, διαπιστώθηκε ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού υπάρχουν πλανόδιοι κομμωτές, αμφίβολης νομιμότητας, «οι οποίοι δεν διστάζουν να επισκέπτονται τους πελάτες τους εν μέσω πανδημίας και να τους προσφέρουν υπηρεσίες προσωπικής περιποίησης».

Οι κομμωτές μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι: «Είναι ανεπίτρεπτο στον βωμό του κέρδους, της δίχως άλλο παράνομης μαύρης εργασίας ορισμένων αυτοαποκαλούμενων «κομμωτών», χωρίς νομιμότητα χωρίς άδειες και υγειονομικούς ελέγχους, να θυσιάζουμε την υγεία μας, την προσωπική ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα ημών και των οικογενειών μας. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται εις βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εις βάρος της υγείας της κοινωνίας. Ενδεχόμενος εφησυχασμός μας θα έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της παραοικονομίας με συνέπεια την πτώση του τζίρου των επαγγελματιών!».

«Είναι ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Για ασυνείδητους που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας και δεν δίστασαν να προσφέρουν υπηρεσίες κατ’ οίκον εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον «π» ο δικηγόρος του Συλλόγου Κουρέων και Κομμωτών Χίου Αλέξης Γεωργούλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί ότι η επάνοδος στην κανονικότητα θα επέλθει μέσω της ισχυρής και ανόθευτης υψηλής ατομικής ευθύνης.

«Σήμερα η χώρα μας βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω της φονικής πανδημίας του Κοροναϊού που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως. Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε εγκαίρως προσπαθώντας να περιορίσει την μετάδοση της νόσου προβαίνοντας στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εκδίδοντας τις ΠΝΠ της 25ης-02-2020 και της 14ης-03-2020, οι οποίες επικυρώθηκαν με το ΦΕΚ υπ’ αριθ. Β’ 915/17-03-2020.

Οι εν λόγω πράξεις περιελάμβαναν και τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ασυνείδητοι του κλάδου, παραβιάζοντας τους κανόνες και την έννοια της νομιμότητας δεν δίστασαν να προσφέρουν υπηρεσίες κατ’ οίκον και να επισκέπτονται πελάτες εν μέσω της πανδημίας. Η συμπεριφορά τους αυτή είναι κατάπτυστη από ηθικής πλευράς, καθώς αποτελεί ενίσχυση της παραοικονομίας σε βάρος των νόμιμων επαγγελματιών του κλάδου, είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια αποτελώντας μια ισχυρή υγειονομική βόμβα, ενώ θεωρείται κατάφωρα παράνομη καθώς παραβιάζει στο έπακρον την ελληνική νομοθεσία.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 16 Απριλίου ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Χίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου κάνοντας ενδελεχή αναφορά της παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς όσων εκμεταλλεύονται τις συνθήκες προς ίδιον όφελος. Είναι καιρός να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να αντιληφθεί πως η επάνοδος στην κανονικότητα θα επέλθει μέσω της ισχυρής και ανόθευτης υψηλής ατομικής ευθύνης», ανέφερε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ