6.12.2012 9:10

Στέλνουν φρούτα και γάλα στα σχολεία

- «ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΑΡ. ΚΕΛΕΠEΡΤΖΗΣ

Γάλα στο πρώτο διάλειμμα, μήλο στο δεύτερο κι ένα πορτοκάλι αφού χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουν οι μαθητές.

Με λίγη φαντασία, αφού δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα σίτισης, έτσι μπορεί να τρέφονται από τον Φεβρουάριο οι μαθητές στα σχολεία σύμφωνα με το τριετές πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και γάλακτος το οποίο ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρά το ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη η διευκρινιστική εγκύκλιος στις Διευθύνσεις, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Καλεπερτζής χαρακτηρίζει το μέτρο εποικοδομητικό, αναφέρωντας παράλληλα ότι αποτελούσε μια αναγκαιότητα.

 Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, ο Υπουργός Παδιείας κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε πως το φαινόμενο «θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους».

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Τα προϊόντα

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι προϊόντα θα διανεμηθούν. Η επιλογή τους είναι άμεσα εξαρτημένη από την περίοδο έναρξης του προγράμματος και κατά συνέπεια τη διαθεσιμότητα των φρούτων και γάλατος εκείνη την περίοδο.

Χορηγίες

Ο κ. Κελεπερτζής σημειώνει και τη δυνατότητα χορηγιών με τη μορφή της φιλανθρωπικής δράσης, χωρίς διαφημιστική προβολή των δωρητών.

 Η διαδικασία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτούν η Ε.Ε. και οι  κυβερνήσεις των κρατών με  συγχρηματοδότηση από εθνικούς πόρους  ή ιδιωτικούς φορείς.                                                       

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ