11.12.2012 10:28

Στέλνουν charter από το Βελιγράδι στη Μυτιλήνη οι Σέρβοι

10 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Αξιοζήλευτη κινητικότητα στο θέμα της αύξησης των πτήσεων charters από και προς τη Μυτιλήνη έχει να παρουσιάσει ο Δήμος του γειτονικού νησιού. Την ίδια ώρα που το τουριστικό κλίμα στη Χίο αγγίζει ποσοστά πολικού χαράκτηρα -10%, -30%, οι γέιτονες επαγρυπνούν και ανοίγουν νέους προορισμούς.
Χθες, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Μυτιλήνης Δημ. Βουνάτσο οι κύριοι Zeljko Perkunic, ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου “Fox Travel”, Δημήτρης Νάκος, ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου “prima holidays”, με έδρα τη Ζάκυνθο, και Δημήτρης Κουταλιανός, ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου “Alonia Holidays” στη Μήθυμνα, οι οποίοι συζήτησαν με τον κ. Βουνάτσο την πρόθεση τους να δρομολογηθεί αεροπορική γραμμή μεταξύ Βελιγραδίου και Μυτιλήνης, με αεροσκάφος 168 θέσεων για μεταφορά τουριστών από τη Σερβία στη Λέσβο, σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείου του κ. Κουταλιανού και τον κ. Νάκο, που ήδη έχει δρομολογήσει αντίστοιχη συνεργασία με τον κ. Perkunic, στη Ζάκυνθο.
Πρόκειται για την εκτέλεση 11 συνολικά πτήσεων, για πρώτη φορά από Βελιγράδι προς Λέσβο, οι οποίες θα γίνονται κάθε 10 ημέρες με ημερομηνία έναρξης την 10η Ιουνίου 2013.
Οι κύριοι Perkunic, Νάκος και Κουταλιανός, ζήτησαν την αρωγή του Δήμου Λέσβου και των τοπικών αρχών στην προσπάθεια που καταβάλουν να καταστήσουν το νησί μας τουριστικό προορισμό για Σέρβους. Εξήγησαν στον Δήμαρχο ότι η αγορά της Σερβίας, σε ο,τι αφορά τη Λέσβο, είναι παρθένα αγορά από τουριστικής απόψεως και από άποψη εμπορίας Λεσβιακών προϊόντων στη Σερβία.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους επισκέπτες του, τους έδωσε αναμνηστικά δώρα και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τόσο τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Νάσο Γιακαλή, όσο και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, της οποίας ο κ. Βουνάτσος είναι Πρόεδρος, καθώς και τις οργανώσεις των Ξενοδόχων, των Πρακτόρων, το Επιμελητήριο Λέσβου και όλων των συναφών επαγγελμάτων, για την καλύτερη οργάνωση της υποδοχής των Σέρβων τουριστών και της διάθεσης Λεσβιακών προϊόντων εκεί.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ