17.8.2012 16:43

«Στέγνωσε» από υλικά και φάρμακα το νοσοκομείο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Οι λαΪκές οικογένειες πληρώνουν το μάρμαρο της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και διεκδικεί : 
     Αμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του Σκυλίτσειου και του Κέντρου Υγείας Πυργιού.
     Κρατική χρηματοδότηση, για να παρέχονται δωρεάν όλα τα φάρμακα σε όλο το λαό. Ιδιαίτερα τα ειδικά φάρμακα και τα φάρμακα για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στους χρονίως πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
     Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και του Σκυλίτσειου που «κουρεύτηκαν» με τη δανειακή σύμβαση.
     Αμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ.
Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, αναλαμβάνοντας η ίδια τη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, την έγκαιρη και επαρκή τροφοδοσία τους με όλα τα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις, υλικά για τα χειρουργεία και τρόφιμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ