27.7.2015 10:45

Στέγη με…ξένα κόλλυβα

ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΣΑΧ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ξεκαθαρίζει έστω και αργά το ζήτημα της παραχώρησης στέγης εκ μέρους του Δήμου Χίου σε σωματεία διαφόρων δραστηριοτήτων, με το Νομικό Πρόσωπο να κάνει πρώτο την αρχή και να δημοσιοποιεί ότι τόσο το Σωματείο του ΑΣΑΧ όσο και ο Ερυθρός Σταυρός που καταλαμβάνουν  χώρο στο κτίριο του ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου δεν διαθέτουν κάποιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι ο χώρος τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Π. Καμπούρη το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το ΚΑΠΗ ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Χίου παραχωρήθηκε με τον όρο ότι θα στεγάζεται και θα δραστηριοποιείται εντός αυτού μόνο το ΚΑΠΗ.

Όπως προέκυψε η οποιαδήποτε παραχώρηση χώρου εντός του κτιρίου έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Π. Λαμπρινούδη με προφορική εντολή χωρίς ωστόσο να ρυθμιστεί η κατανομή των εξόδων.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία φωτεινή ταμπέλα των Αυτοκινητιστών που ανάβει όλη τη νύχτα. Ο λογαριασμός νερού που ήρθε στον Δήμο φθάνει τις 10.000 ευρώ. Θα πρέπει να δούμε πως μπήκαν κάποιοι εκεί μέσα και τι συνεννόηση έχει γίνει», ανέφερε ο κ. Καμπούρης τονίζοντας ότι το σωματείο των Αυτοκινητιστών έχει ζητήσει πίστωση χρόνου ώστε να εγκαταλείψει το κτίριο.

Σε ότι αφορά στον Ερυθρό Σταυρό πάντως, με δεδομένη την πολύτιμη προσφορά του, το Νομικό Πρόσωπο φαίνεται ότι δεν εξετάζει την απομάκρυνσή του από το κτίριο, ενώ δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν θα ζητηθεί από το τοπικό παράρτημα Χίου η ανάληψη μέρους των εξόδων του κτιρίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ