1.6.2012 10:24

Το ΣτΕ περιμένουν οι δήμοι

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΠΑΓΩΜΕΝΩΝ» ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Σε θέση αναμονής εξακολουθούν να βρίσκονται οι δήμοι της χώρας στο θέμα των προσλήψεων των 445 πενταμηνιτών υπαλλήλων με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.
Η εμπλοκή έχει δημιουργηθεί κυρίως από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, μετά τις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις Το σοβαρό πρόβλημα  έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον προγραμματισμό των δήμων, οι οποίοι περίμεναν και αυτές τις προσλήψεις, μετά των διμηνιτών που ξεμπλόκαραν μόλις πριν από λίγες μέρες, με απόφαση του ΣτΕ, για στελεχώσουν τις υπηρεσίες και να αποκτήσουν τη δυνατότητα εκτέλεσης  των αναγκαίων  καλοκαιρινών εργασιών. Ζωντανό παράδειγμα ο Δήμος Χίου, ο οποίος μετά την έγκριση της διαδικασίας με έκδοση εγκυκλίου από το υπουργεί Εσωτερικών  περιμένει με ανυπομονησία την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους ΟΤΑ να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν  στις  περισσότερες υπηρεσίες, με αποκορύφωμα στον τομέα της καθαριότητας.
Αναμονή
Με το θέμα ασχολείται ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, ο οποίος τονίζει ότι η διαδικασία επιλογής των επιτυχόντων  έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές Μαΐου, αλλά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις γίνει δυνατή η εφαρμογή της σχετικής  εγκυκλίου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, όταν - όπως αναμένεται-  επιτραπεί από το ΣτΕ .
  Όπως τονίζει, «η υπόθεση με τους διμηνίτες  έχει ξεμπλοκάρει, όμως είναι εντελώς  διαφορετική περίπτωση. Το Υπουργείο έχει καταθέσει σχετικό ερώτημα στο ΣτΕ και για τους πενταμηνίτες,  είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού η απόφαση για τούς διμηνίτες, μπορεί να θεωρηθεί ως  δεδικασμένο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ