17.2.2020 15:48

Στη Βόρεια Μακεδονία το ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων για το πρόγραμμα Erasmus

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “Time machine” που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία τη διετία 2019-2021, πραγματοποιήθηκε από 01 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην πόλη Κότσανη της Βόρειας Μακεδονίας. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματοςκαθώς και 6 μαθητές της Β’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές από όλες τις χώρες, με τη «Μηχανή του χρόνου» περπάτησαν στα ίχνη  της  ιστορίας και μέσα από τις  «ένδοξες»  και «σκοτεινές» στιγμές της  αναζήτησαν  τα σημεία εκείνα που ενώνουν τους  λαούς  όσο και  εκείνα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Οχρίδα, Σκόπια).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Erasmus

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ