28.2.2014 13:14

Σταύρος Θεοδωράκης: Πολλοί πάνε να με φοβίσουν

Τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τη δημοσιογραφία και να δημιουργήσει το κόμμα «Ποτάμι», εξηγεί ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε όσους προσπαθούν, όπως λέει ο ίδιος, τις τελευταίες ώρες να τον φοβίσουν.

Στο άρθρο του «Γράμμα ενός προδότη (της δημοσιογραφίας)» στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο δημοσιογράφος περιγράφει δύο περιστατικά που τον έκαναν να αρχίσει να σκέφτεται να παρατήσει τη δημοσιογραφία προκειμένου, όπως αναφέρει, να κάνει κάτι σημαντικότερο.

Το πρώτο περιστατικό, όπως γράφει στο κείμενό του, ήταν τα λύμματα της χωματερής που κατέληγαν σε μια όμορφη παραλία νησιού του Αιγαίου. Το δεύτερο περιστατικό που περιγράφει είναι από την επίσκεψή του το περασμένο Φθινόπωρο στα Τίρανα όπου τον σταμάτησαν δύο Ελληνίδες φοιτήτριες όπου ζούσαν και σπούδαζαν πλέον εκεί καθώς δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

«Κάπως έτσι βρέθηκα ένα βράδυ να σκέφτομαι ''δεν παρατάς τις εκπομπές μήπως κάνεις κάτι σημαντικότερο''. Αμαρτία είναι να το συγκρίνω κα ίσως και να κάνω το λάθος αλλά μάλλον είναι σημαντικότερο. Έτσι τουλάχιστον επέμεναν όλους αυτούς τους μήνες οι φίλοι μου. «Μπες μπροστά Σταύρο. Εσένα σε ξέρει ο κόσμος. Μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι». Εδώ είμαστε λοιπόν. Το Ποτάμι. Τριάντα χρόνια στη δημοσιογραφία έχω γνωρίσει τους περισσότερους πολιτικούς. Όλοι μπορούσαν μόνοι τους και  κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει τον άλλον. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου.(...).Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν. «Πού πήγες και έμπλεξες». «Και πες ότι βγαίνεις, νομίζεις ότι θα τα καταφέρεις;». Δεν το έχω σκεφθεί ποτέ έτσι. Πάντα οι δρόμοι ήταν για μένα μια ευκαιρία. Έτσι έφθασα και στη δημοσιογραφία. Πέρασα το ποτάμι -εννοώ τώρα τον Κηφισό που χώριζε τα δυτικά προάστια από την Αθήνα- και τα κατάφερα (μάλλον). Βέβαια τότε ήμουν 22 και τώρα είμαι 50. Είμαι πιο μυαλωμένος δηλαδή», καταλήγει ο δημοσιογράφος σημειώνοντας ότι είχε ήδη σχεδιάσει τις δύο επόμενες εκπομπές του.

«Δεν το περίμενα να συμβεί έτσι», γράφει.

Protagon: Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί τη λύσσα κατά του Θεοδωράκη 

Με τίτλο το «σακίδιο του Σταύρου», συνάδελφος του Σταύρου Θεοδωράκη γράφει πως «το Ποτάμι τάραξε τα νερά για τα καλά. Εντυπωσιακή η αρνητική αντίδραση δημοσιογράφων, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της κακεντρέχειας κι αυτό, φυσικά, κάτι σημαίνει. Διάβασα πολύ προσεκτικά εκατοντάδες σχόλια, προσπαθώντας να βρω ποιες είναι οι κύριες ενστάσεις για τη δημιουργία ενός κόμματος από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δε βρήκα τίποτε που να δικαιολογεί βάσιμα τη λύσσα αυτή».

Και στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε post ενός δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγραψε στη σελίδα του σχετικά με το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη. «Συνοψίζοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης έπρεπε να κάτσει στ’ αυγά του για τους εξής λόγους:
1. Δεν κατάφερε μέσω της δημοσιογραφικής δουλειάς του να ανατρέψει το σύστημα και τον καπιταλισμό, όπως με επιτυχία πράττουν οι άλλοι Έλληνες δημοσιογράφοι
2. Όχι μόνο δεν το κατάφερε με τις γλυκανάλατες εκπομπές του, αλλά δεν υπόσχεται καν ότι θα το κάνει με τη δράση του Ποταμιού
3. Αλλά τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο που εργαζόταν σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι (αντί να φτιάξει το δικό του ανεξάρτητο);
4. Διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Σημίτη, τους 58, και άλλους κακούς ανθρώπους, ενώ στην Ελλάδα ως γνωστόν κανένας δημοσιογράφος δεν παίρνει γραμμή από το μέσο του, δεν έχει πολιτικές προτιμήσεις ή εξαρτήσεις και δεν έχει συνδεθεί με κόμματα, πολιτευτές και πολιτικούς.
5. Δεν συνόδευσε τη δημοσίευση της πρόθεσής του να κατέλθει στην πολιτική με ένα λεπτομερές, επεξεργασμένο πρόγραμμα για το χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εξωτερική πολιτική και την αναμόρφωση της Σούπερ Λιγκ
6. Μπορεί να κλέψει ψηφοφόρους που έχει ήδη πατεντάρει ο Σύριζα
7. Κουβαλάει επιτηδευμένα το σακίδιό του στον ώμο.
Ελπίζω να μην μου διέφυγε κανένας.»

Και το άρθρο καταλήγει: «Να χαιρόμαστε επειδή το πιο σοβαρό από τα επιχειρήματα εναντίον της κίνησης αυτής είναι ότι ο Σταύρος "κουβαλάει επιτηδευμένα το σακίδιο στους ώμους του"».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ