15.2.2022 11:14

Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων

Ανακοίνωση του σωματείου καθαριστών και καθαριστριών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Ν. Χίου:

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας την Παρασκευή 18/2/2022 και ώρες 7.00-11.00, αντιδρώντας στη δρομολογούμενη δραστική περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που ειδικά για τους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα αναμένεται ανώτερη του 50%.

Η κυβέρνηση υποτιμά καθημερινά τον καθοριστικό ρόλο που έχουν οι εργαζόμενοι για τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, ακολουθώντας ανάρμοστη συμπεριφορά μήνες τώρα, είτε με τη μη παράδοση των μέσων ατομικής προστασίας είτε με τον αποκλεισμό των σχολικών καθαριστριών από τα δωρεάν self tests, με τις μεθοδεύσεις της περικοπής του ωραρίου τους, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε μερικής απασχόλησης, με την υποτίμηση της επικινδυνότητας της εργασίας και τέλος με την περικοπή του μισθού τους, δια μέσου της περικοπής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

Απαιτούμε: 

  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων  όλων των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα σε  συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ