21.8.2012 11:37

«Σταματήστε τις ανεμογεννήτριες»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γ. Μακριδάκης ζητάν να μην έγκριτουν οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης των ανεμογεννητριών, καθώς το μέλλον του νησιού, όπως αναφέρει, είναι αβέβαιο.
Στην επιστολή του ο Γ. Μακριδάκης αναφέρει:
 
«Κ. Υπουργέ.
Ως διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης, είστε, είμαι βέβαιος, γνώστης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί της Χίου μετά από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε τα δύο τρίτα της έκτασής του.
Είστε ελπίζω και γνώστης της πολιτικής των προκατόχων σας οι οποίοι σχεδίασαν να παραδώσουν το εναπομείναν μέρος της έκτασης του νησιού σε πολυεθνική εταιρία για την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας Βιομηχανικών ΑΠΕ.
Με αυτά τα δύο δεδομένα λοιπόν, το μέλλον της Χίου για τα επόμενα 25 χρόνια προδιαγράφεται ως εξής:
Εργοστάσιο γιγάντιων και εκτός κάθε νησιωτικής κλίμακας ανεμογεννητριών στο βόρειο μέρος της και κάρβουνο και στάχτη στο κεντρικό και στο νότιο. Φοβούμαι δε, ότι αν συνεχιστεί η ανάλγητη απέναντι στο περιβάλλον πολιτική που έχουμε εδώ και χρόνια υιοθετήσει ως κράτος, θα μετατραπεί και το υπόλοιπο νησί σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός αυτής της 25ετίας.
Με δεδομένο επίσης ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε πριν λίγους μήνες η πολυεθνική, είχε εκπονηθεί υπό άλλους περιβαλλοντικούς όρους και συνθήκες από αυτές που διαμορφώθηκαν τώρα, μετά την βιβλική καταστροφή του νησιού από την πυρκαγιά, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη ΜΠΕ δεν έχει καμία απολύτως ισχύ πλέον και επιβάλλεται να αποσυρθεί.
Ελπίζω ότι η επιστημονική σας κατάρτιση θα σας καταστήσει σύμμαχο όλων εμάς που αγωνιούμε για το μέλλον του νησιού.
Από την μεριά μας ζητούμε να μην εγκρίνετε περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση του έργου Αιγαία Ζεύξις στη Χίο, να απαιτήσετε την απόσυρση της ΜΠΕ ως ανεπίκαιρης και άκυρης πλέον, να απελευθερώσετε τη Χίο από τον ρόγχο των Βιομηχανικών ΑΠΕ που απειλεί να δώσει την χαριστική βολή στο τοπίο και στο φυσικό της περιβάλλον και να μεριμνήσετε ώστε για τις επόμενες δεκαετίες να μην γίνει ούτε καν λόγος περί επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων μεγάλης κλίμακας στο νησί, για να αφεθεί η φύση στην ησυχία της και να επουλώσει τις πληγές της.
Η Χίος, ως πολυεγκαυματίας, έχει ανάγκη νοσηλείας και κατόπιν προστασίας Υπουργέ. Δεν έχει ανάγκη μεγάλων επενδύσεων και αναπτυξιακών σχεδιασμών.
Ελπίζω στην κατανόησή σας και στην πολιτική σας παρέμβαση για να ευοδωθούν τα αυτονόητα».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ