23.1.2013 14:20

Στάχτη να γίνει…

ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΓΟΥΣΟΙ, ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Φαίνεται ότι τελικά δεν ήταν τυχαίο ότι οι περισσότεροι Πυργούσοι ήταν θεατές στην πυρκαγιά του καλοκαιριού που έκαιγε τον κάμπο τους, την ώρα που Μεστούσοι και Ολυμπούσοι έδιναν τη μεγάλη μάχη να σώσουν το Πυργί για να μην επεκταθεί η φωτιά και στα δικά τους μέρη. Είχαν να λένε τότε οι εθελοντές ότι οι περισσότεροι Πυργούσοι είχαν πιάσει στασίδι στον κεντρικό δρόμο φορώντας παντόφλες και αντί να βοηθάνε, σχολίαζαν τους άλλους που δούλευαν…

Ακολούθησε  διάψευση από «αγανακτισμένους Πυργούσους», που υποστήριζαν ότι αυτοί έσωσαν το χωριό τους, αλλά τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Κάποιοι λίγοι χωριανοί που έκαναν ότι μπορούσαν και τότε, προσπάθησαν να οργανώσουν ομάδα πυρασφάλειας του χωριού, μιμούμενοι τις άλλες περιοχές που έχουν οργανωθεί και προστατεύουν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν τις περιοχές τους και τον ευρύτερο ζωτικό χώρο του νησιού, αλλά είδαν την πλάτη των χωριανών τους.

Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς, αφού ελάχιστοι Πυργούσοι έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου στις 19:00 στο γραφείο του συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν η έγκριση του καταστατικού, η ονομασία του συλλόγου και ο ορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Όσοι είχαν πρωτοστατήσει στη διαδικασία  έβαλαν τέλος στην προσπάθεια  απογοητευμένοι από τη νοοτροπία των συχωριανών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ