19.8.2012 1:47

Στάχτη 65.000 στρέμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

65.000 στρέμματα είναι ο πρώτος απολογισμός του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς που σε λίγες ώρες κλείνει 24 ώρες από την έναρξή της. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εκτίμηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έτσι όπως εκφράστηκε στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και τελείωσε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ώρα πολλά είναι να εν εξελίξει μέτωπα σε όλη τη Χίο με κυριότερο αυτό του Κοντυλόπου και των Αυγωνύμων ενώ από τύχη σώθηκε η Ελάτα αφού τελευταία στιγμή το πύρινο μέτωπο άλλαξε φορά και απομακρύνθηκε από το χωριό.

Οι επίγειες δυνάμεις δίνουν έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα κόντρα στον ισχυρό αέρα που πνέει μέχρι και 8 μποφόρ δυναμώνοντας διαρκώς το πύρινο μέτωπο που απειλεί τα πάντα στο πέρασμά του.

Στη διαδικασία της πυρόσβεσης αυτή τη στιγμή επιχειρεί σύσσωμη η Π.Υ. Χίου, συνεπικουρούμενη από πεζοπόρα τμήματα από Σάμο, Μυτιλήνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σημαντική είναι η προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού αλλά και των κατοίκων που ρίχνονται σε αυτή την άνιση μάχη με όσα μέσα διαθέτουν. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ