31.8.2013 10:38

Στάχτη 30 στρέμματα στην τελευταία πυρκαγιά του Καλοκαιριού

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η Π.Υ. ΧΙΟΥ

Στάχτη έγιναν 30 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην περιοχή των Διευχών από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στη Μονή Μουνδών.

Η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε για το συμβάν από αλιέα της βόρειας Χίου, έσπευσε στο σημείο δίνοντας ολονύκτια μάχη για να περιορίσει και να θέσει το μέτωπο υπό έλεγχο, κάτι που κατέστη δυνατό στις 07:30 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η πυρκαγιά αποτέφρωσε κυρίως δασική έκταση 20 στρεμμάτων και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης αποτελούμενη από αστυφίδες και ελαιόδεντρα ενώ πλησίασε σύμφωνα με πληροφορίες τα σπίτια του χωριού.

Το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο αλλά και η ανυπαρξία καλωδίων ΔΕΗ στην περιοχή στρέφουν τις υποψίες της Πυροσβεστικής στον εμπρησμό είτε από πρόθεση, είτε από αμέλεια με το ανακριτικό τμήμα να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Για τον έλεγχο του μετώπου έδωσαν σκληρή μάχη 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δεκάδες εθελοντές ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ