4.3.2017 14:33

Στα θρανία οι Χιώτες ανήλικοι παραβάτες του Κ.Ο.Κ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ένα διαφορετικό μάθημα, που όμως σώζει ζωές, παρακολούθησαν στο αστυνομικό μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, ανήλικοι,  οι οποίοι, σε προγενέστερο χρόνο, είχαν παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η δράση που στόχο είχε τη βελτίωση της οδικής τους συμπεριφοράς, πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Τροχαία Χίου, την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκών και τον Δικαστή Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, συνεχίζεται η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία όλων των βαθμίδων και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που διεξάγονται με τη συμμετοχή κυρίως μαθητών δημοτικών σχολείων, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Χίου. Οι μαθητές, μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους στα προγράμματα αυτά, καλούνται να γνωρίσουν και να εμπεδώσουν τη σπουδαιότητα και την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Οι φορείς και σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή ανάλογων προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής, μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Χίου, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ttchiou@astynomia.gr ή καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 2271081527.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ