22.2.2016 16:58

Στα σκοτάδια ο παραλιακός του αεροδρομίου

ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός ήταν αρκετός για να αυξήσει τον αριθμό των περιπατητών τον παραλιακό του αεροδρομίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ.

Άλλωστε η έλλειψη άλλων χώρων εντός της πόλης για πεζοπορία έχει μετατρέψει τον παραλιακό του αεροδρομίου, την Λεωφόρο Ενώσεως, σε αγαπημένη πεζοπορική διαδρομή ενώ το τελευταίο διάστημα δυναμικά μπαίνει στο κομμάτι αυτό και ο νέος χώρος αθλητικός χώρος στη Φάρκαινα.

Στα σκοτεινά

Κι αν οι εγκαταστάσεις στη Φάρκαινα είναι υπερσύγχρονες και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, η εικόνα στον παραλιακό του αεροδρομίου είναι επιεικώς απαράδεκτη αλλά κυρίως επικίνδυνη ειδικά τα βράδια από την παντελή έλλειψη φωτισμού.

Τα περισσότερα φωτιστικά σώματα είναι ή σπασμένα ή καμένα, για απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι και ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης δεν έχει καμιά διαφορά σε επίπεδο φωτισμού από ένα μικρό σοκάκι.

Οι πεπειραμένοι, πεζοπόροι είναι εφοδιασμένοι με γιλεκάκια ή άλλα αξεσουάρ που φωσφορίζουν. Οι πιο άπειροι χρειάστηκαν τη συνδρομή της νέας τεχνολογίας, των κινητών τους που τα χρησιμοποίησαν σαν φανάρια ή σαν φακούς για την επιστροφή τους.

Επειδή οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά κι είναι τελικά και αυτές που μετρούν στο αποτέλεσμα και μας χαρακτηρίζουν και πριν ο ένας υπεύθυνος ρίξει το μπαλάκι στον άλλο και κυρίως πριν θρηνήσουμε θύματα, καλό θα είναι να φωτιστεί ο δρόμος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ