8.4.2013 16:39

Στα πρότυπα του λιμένα της Χίου

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΕΣΤΩΝ

Με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 6 μήνες δημοπρατούνται στις 14 Μαΐου από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων τα έργα υποδομών στο λιμένα Μεστών, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.
«Στόχος μας είναι ο λιμένας των Μεστών να μην υστερεί σε τίποτα σε σύγκριση με το κεντρικό λιμάνι της Χίου. Και στο σχεδιασμό του και στα θέματα ασφάλειας. Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με την Επιτροπή Ασφάλειας Λιμένων της Χίου για να δούμε ποια από τα πρότυπα που εφαρμόζονται στο κεντρικό λιμάνι μπορούν να εφαρμοστούν και στα Μεστά», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, Στεφ. Φαρατζής.

Τα έργα

Το υπό δημοπράτηση έργο προβλέπει 7 υποέργα, τα οποία είναι τα εξής:
1) Διαμόρφωση πρόσθετων χερσαίων χώρων συνολικού εμβαδού 10 στρεμμάτων.
2) Κατασκευή χώρων στάθμευσης και εσωτερικής οδοποιίας.
3) Ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου απορροής όμβριων υδάτων.
4) Απόξεση και ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης συνδετήριας οδού.
5) Εγκατάσταση εναπομείναντος τμήματος του δικτύου φωτισμού του λιμένα.
6) Προμήθεια και εγκατάσταση τροχήλατων αντλιών αναρρόφησης των πετρελαιοειδών καταλοίπων και αστικών λυμάτων.
7) Κατασκευή δύο μεταλλικών στεγάστρων για το επιβατικό κοινό.
«Είναι εργασίες που δεν θεωρούνται πολύπλοκες. Όμως με αυτά τα έργα συνήθως αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην πορεία. Ελπίζουμε ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο κ. Φαρατζής.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ