9.5.2014 11:44

Στα πρότυπα των Ολυμπιακών κρύβεται η ασχήμια της παλιάς Ιχθυόσκαλας

• ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Την τακτική «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησε το» μεταχειρίζεται η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να κρύψει μια από τις εικόνες ντροπής στη βασική πύλη εισόδου του νησιού, το Τελωνείο. Η παλιά Ιχθυόσκαλα, κυριότητας του Υπουργείου Οικονομικών, αποτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στο ετοιμόρροπο κτίριο της μέχρι την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων και παραμένει εικόνα ντροπής για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας από το λιμάνι του Τσεσμέ.

Στην προσπάθεια της τουλάχιστον να … την κρύψει, μέχρι να δοθεί οριστική λύση, η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε να αντιγράψει τη συνταγή που χρησιμοποίησε η Αθήνα και ο Πειραιάς το 2004, έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε «ντύθηκαν» τα μεγαλύτερα κτίρια της πρωτεύουσας που είχαν αποκρουστική εξωτερική εμφάνιση για τους επισκέπτες. Ανάλογη τακτική θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση της παλιάς Ιχθυόσκαλας.

Με κόστος που αγγίζει τις 20.000 ευρώ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από γωνιές του νησιού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η παλιά Ιχθυόσκαλα θα καλυφθεί από γιγαντιαίες τελαρωμένες φωτογραφίες πάνω σε μουσαμά. Με τη μέθοδο αυτή η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτιμά ότι καλύπτει την αισθητική όχληση που προκαλείται από την κάκιστη κατάσταση του κτιρίου και παροδικά δίνεται λύση στο δυσάρεστο θέαμα, που συμβαίνει να είναι ταυτόχρονα η πρώτη και η τελευταία εικόνα του νησιού για χιλιάδες Τούρκους και όχι μόνο επισκέπτες.

Οι εργασίες έχουν ήδη προχωρήσει και η παλιά Ιχθυόσκαλα αναμένεται να έχει καλυφθεί εξωτερικά πιθανά και μέχρι το τέλος Μαΐου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ