31.5.2012 19:44

Στα όρια της αντοχής τους "Σκυλίτσειο" και ασθενείς (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Κινητοποίηση ενάντια στη συνεχιζόμενοι υποβάθμιση της υγείας, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι και ιατρικό προσωπικό του «Σκυλίτσειου» με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

Γ. Κουτσοδόντης- Νοσηλευτής

«Στο Νοσοκομείο της Χίου είμαστε σε καλή κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τρομακτικά προβλήματα. Συνεχώς μας στέλνουν ασθενείς από άλλα μέρη της Ελλάδας μήπως τυχόν και βρουν κάποια θεραπευτική αγωγή εδώ που δεν μπορεί να τους την παράσχει μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης. Δεν θα αντέξουμε για πολύ ακόμα»

Γ. Πλέσσας- Ιατρός

Κάθε μέρα γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται η υγεία. Οι περικοπές εφημεριών σε βασικές ειδικότητες είναι πλέον δεδομένες. Οι ασθενείς πληρώνουν από τον ήδη μειωμένο μισθό τους τα φάρμακα που πρέπει να πάρουν. Η κατάσταση πηγαίνει συνεχώς από κακό στο χειρότερο.

Γ. Κουτσουράκης – Πρ. ΣΕΣΝΟΧ

Δεν υπάρχει ασφαλιστικός οργανισμός που να μας καλύπτει. Έχει γίνει ένας νέο οργανισμός που δεν έχει ταμείο και δεν έχει έσοδα. Χρωστάει μόνο 1,7 δις στα Νοσοκομεία. Το Νοσοκομείο πλέον καλύπτει και τις ανάγκες έξω από αυτό. Λειτουργούμε οριακά και γι’ αυτό σήμερα κρούουμε καμπανάκι κινδύνου και φέρνουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Στην κινητοποίηση ήταν παρόντες τόσο ο σύλλογος Νεφροπαθών όσο και ο ΠΣΑΜΕΑ, που κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ανέφεραν ότι αν δεν αλλάξει σύντομα πολιτική το Υπ. Υγείας τότε θα βρεθούν προ δυσάρεστων εξελίξεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ