23.5.2016 15:58

Στα όρια οι σχολές οδηγών

ΠΕΡΙΠΟΥ 800 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ

Μπλακ άουτ στις σχολές οδηγών και στους υποψήφιους οδηγούς έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη απεργία των εξεταστών διπλωμάτων οδήγησης. 90 μέρες τώρα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις και οι σχολές οδηγών μαζί με τους υποψήφιους οδηγούς βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Τράβηξαν χειρόφρενο

Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών, επτά στον αριθμό στη Χίο,  αντιδρούν στην κατάργηση του ειδικού επιδόματος που έπαιρναν. Ζητούν να μη γίνει περικοπή του επιδόματος για την εκτός ωραρίου εργασία που προσφέρουν, αφού η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών διεξάγεται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας τους. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση της υπηρεσίας και ζητούν επιπλέον προσωπικό προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Χίο υπάρχουν 250-300 υποψήφιοι που δεν μπορούν να εξεταστούν, στη Λέσβο 400  και στη Σάμο Ικαρία περίπου 100. Παράλληλα όλη η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τις άδειες διπλωμάτων και ειδικά οι σχολές οδηγών έχουν πληγεί καθοριστικά.

Με αναμμένες μηχανές

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και με δεδομένο ότι πολλοί συνάδελφοι τους, βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν αλλά τα έσοδα να βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα, ως περιφερειακή Διοίκηση εκπαιδευτών, χτυπούν την πόρτα της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη. "Έχουμε συνάντηση στη Μυτιλήνη την Τρίτη, δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εξεταστές, καταλαβαίνουμε τον αγώνα τους, προσπαθούμε κι εμείς να πιέσουμε την Περιφέρεια μήπως και δοθεί μια λύση. Της συνάντησης αυτής προηγήθηκε μια εδώ στη Χίο με τον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Κ. Παπαδόπουλο, η οποία ήταν σε καλό κλίμα. Ζητάμε και οι εξεταστές να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Όσο δίκαιος κι αν είναι ο αγώνας τους έχει μετατραπεί σε τυφλό χτύπημα εναντίον μας", δήλωσε στον "π" ο Π. Κουνιάδης εκπροσωπώντας τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ