Κοινωνία

28/4/16 17:26

τελ. ενημ.: 28/4/16 17:33

Στα «μαλακά» οι ακτιβίστριες των Μεστών

Με ποινές φυλάκισης που δεν ξεπέρασαν τις 30 ημέρες καταδικάστηκαν μία Ισπανίδα και μία Μεξικανή υπήκοος που το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης προσήχθησαν στο Λιμενικό Σταθμό Μεστών κατηγορούμενες για απείθεια στα Αστυνομικά Όργανα και παρεμπόδιση συγκοινωνιών.

Οι δύο αλλοδαπές, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, παρότρυναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επρόκειτο να μεταφερθούν από τη Χίο στη Λέρο, να κατέβουν από το πλοίο διότι θα τους μετέφερε στην Τουρκία.

Και οι δύο κρίθηκαν αθώες για την κατηγορία της παρεμπόδισης των συγκοινωνιών ενώ για την άλλη κατηγορία καταδικάστηκαν με 10 μέρες με 2ετή αναστολή η Ισπανίδα και 30 ημέρες η μεξικανή με επίσης 2ετή αναστολή. Και στις δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό μη ταπεινών αιτιών για την πράξη της απείθειας γι΄αυτό πήραν μειωμένη ποινή. Την προάσπισή τους ανέλαβε η δικηγόρος Κάτια Χούλη που έλαβε άδεια για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Δικ. Σύλλογο Χίου που βρίσκεται σε απεργία, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι κατηγορούμενες θα δικάζονταν την επόμενη Τετάρτη. 

Δείτε επίσης