6.8.2014 16:10

Στα Κ.Ε.Π. περνούν οι διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας του Λιμενικού

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απλούστευση συνολικά 11 διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος και την ένταξή τους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) προωθείται με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η απόφαση, που θα φέρει επίσης τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλέπει ότι αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου στα πλοία, την ίδρυση σε αυτά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εγκαταστάσεις πλωτών ναυπηγημάτων ή μόνιμης αγκυροβολίας πλοίων κ.ά.

Επιπλέον, με την απόφαση αυτή προστίθενται διατάξεις που εναρμονίζουν την υφιστάμενη νομοθεσία για τα θέματα άσκησης υπαίθριου εμπορίου και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού, με εκείνη της Ελληνικής Αστυνομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζεται η ομοιομορφία της σε όλη την επικράτεια, με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της καθημερινής εφαρμογής της.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αποδέσμευση σημαντικού μέρους στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ