23.3.2016 16:45

Στα επουράνια η μοναχή Κορνηλία

ΕΖΗΣΕ 74 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΚΕΠΗ, ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Άλλη μια γνωστή και αγαπητή μορφή του μοναχισμού στη Χίο δεν είναι πια κοντά μας. Μετά από μεγάλη περιπέτεια υγείας ο Θεός πήρε κοντά του την μοναχή Κορνηλία, που τον αγάπησε και τον υπηρέτησε πιστά για σχεδόν 75 χρόνια στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, στο Χαλκειός. Οι Χιώτες των τελευταίων γενεών, θα θυμούνται την χαμογελαστή καλόγρια  που κούτσαινε  και σήκωνε πάντα  σε δύο μεγάλες τσάντες τα ψώνια του μοναστηριού  με τα δυό της χέρια διπλωμένα στους ώμους.

Η κατά κόσμον Βασιλική Καραζουρνιά, αναβαπτισμένη σε Κορνηλία από τον πνευματικό της πατέρα ιδρυτή  και ηγούμενο του μοναστηριού Κορνήλιο, ήταν η τελευταία που ζούσε από τις καλόγριες  του μικρού αλλά εξαιρετικού Οίκου του Θεού. Γεννήθηκε στον Άγ. Γεώργιο Σηκούση και άρχισε να μονάζει από  μικρό κοριτσάκι τεσσάρων ετών, από το Μάϊο του 1944.

Τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτη, αλλά την φρόντιζαν με περίσσευμα αγάπης ο πάτερ Νεκτάριος Επιτροπάκης και η οικογένεια του Αντώνη και την Πωλίνας Βαμβούρη.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα στην Αγία Σκέπη, όπου εναποτέθηκε και το σκήνωμα της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ