18.10.2012 10:28

Στα δυο οι δάσκαλοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διάσταση απόψεων για άλλη μια φορά στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ μετά τη συνέλευση του συλλόγου προχώρησαν στην παρακάτω
Ανακοίνωση καταγγέλλοντας τους συναδέλφους τους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.

«Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ενημερώνει τους εργαζόμενους σχετικά με τη συνέλευση – παρωδία (15/10/2012) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αδ. Κοραής στη Χίο.
Σε ένα αμφιθέατρο με 20 άτομα οι πλειοψηφούσες δυνάμεις της ΠΑΣΚ και και ΔΑΚΕ προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες έλλειψης δράσης και λειτουργίας του Σωματείου κύρια στη μη-ενημέρωση των συναδέλφων από τους διευθυντές και όχι στην παντελή έλλειψη δράσης του Σωματείου μέσα στα σχολεία. Εκείνοι έκαναν το καθήκον τους με το να στείλουν στα σχολεία email όπως ισχυρίστηκαν!
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέβασε 2 ψηφίσματα. Ένα για την αξιολόγηση και ένα για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων,  εφαρμοστικών νόμων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων. Εφόσον δεν υπήρχε φυσικά απαρτία για ΓΣ το ΠΑΜΕ πρότεινε να παρθεί απόφαση από το ΔΣ, που ήταν εκεί ώστε να βοηθηθεί ο αγώνας για συσπείρωση των συναδέλφων μπροστά και στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 18/10.
Στο πρώτο ψήφισμα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι η αξιολόγηση είναι το εργαλείο για το γονάτισμα των εκπαιδευτικών (απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση μισθολογικών κλιμακίων, ιδιωτικοποίηση, κλπ) και ότι είχε ψηφιστεί και από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αξιολόγηση προς το συμφέρον των εργαζόμενων σε μια κοινωνία ταξική, που αυτοί που αποφασίζουν έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης που καταβαραθρώνεται κάθε κατάκτηση.  Αφού κατατέθηκε η πρόταση, άρχισαν οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις, υπεκφυγές από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ του στυλ “Δεν έχουμε πάρει τέτοια απόφαση από τη ΔΟΕ”, “εμείς εδώ ακολουθούμε τη ΔΟΕ”, “τι νόημα έχει να ψηφιστεί πάλι κάτι που έχει ψηφίσει και η ΑΔΕΔΥ” κ.α. Τελικά  ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ βρήκαν το θάρρος να παραδεχτούν ότι καταψηφίζουν την πρόταση του ΠΑΜΕ.
Το κείμενο που κατέβασε η ΠΑΣΚ και υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για την αξιολόγηση, ήταν γλυκανάλατο βγαλμένο από τη γνωστή στάση της ΔΟΕ με κεντρική φιλοσοφία “δεν θέλουμε αυτή, αλλά μια άλλη αξιολόγηση” (αλήθεια σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν περιττό να ψηφιστεί πάλι κάτι που ψήφισε η ΔΟΕ;;;) Βεβαίως, κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι σόι “άλλη” θα είναι αυτή η αξιολόγηση στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος γιατί ακριβώς δεν υπάρχει “άλλη αξιολόγηση” προς όφελος των εκπαιδευτικών, των παιδιών και της Παιδείας όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΔΟΕ και πιστά ακολουθούν και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στο Σύλλογο στη Χίο.  Οι δυνάμεις αυτές αρνήθηκαν όπως ο διάολος το λιβάνι να καταδικάσουν κάθε απόπειρα αξιολόγησης όπως και το αίτημα του ΠΑΜΕ ότι “Στελέχη της εκπαίδευσης που προωθούν με οποιοδήποτε τρόπο την αξιολόγηση δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα”.
Στο δεύτερο ψήφισμα του ΠΑΜΕ, κατάπιαν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους. Τους έπεσε βαρύ φαίνεται μετά από τις προεκλογικές “αντιμνημονιακές κορόνες” να τους καλούν να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ ενάντια στα μνημόνια και φυσικά δεν πήραν θέση, παραπέμποντάς το στο “όποτε συνεδριάσει το ΔΣ”, το οποίο όμως ήταν ήδη εκεί!
Αυτές είναι οι δυνάμεις που  κάνουν μαθήματα ενότητας, που στην πράξη διασπούν το κίνημα των εργαζομένων εκπαιδευτικών και αποτελούν το δούρειο ίππο όπως και τόσα χρόνια με τη θέση και στάση τους στο να απαξιώνεται ο συνδικαλισμός και οι αγώνες στον κλάδο, στο να περνά η αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τους γυρίσουν την πλάτη να αλλάξουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων και να πάρουν τη θέση τους με το ταξικό κίνημα τη σύγκρουσης και της ανατροπής και όχι του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ