23.11.2015 16:39

Στα βήματα των προγόνων τους

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗ - ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΡΑΡΗ - ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙ

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση από την Περιφέρεια,  ένα από τα σημαντικότερα συνοδά παράλληλα έργα του φράγματος Κατράρη. Ο  νέος  δρόμος Καλαμωτή – Σικελιά διανοίχτηκε,  ασφαλτοστρώθηκε και έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Διευκολύνει την επισκεψιμότητα στο έργο, την κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Καλαμωτής  προς Θολοποτάμι – Χώρα, αλλά και  τη συντομότερη πρόσβαση των επισκεπτών στην εκκλησία της Παναγίας Σικελιάς και  στις παραλίες της Κώμης, του Εμποριού και του Λιλικά.

Οι κάτοικοι της Καλαμωτής, μπορούν να βαδίζουν και πάλι στα χνάρια των προγόνων τους. Πριν κατασκευαστεί η σημερινή επαρχιακή οδός Νενήτων- Καλαμωτής ο παλιός δρόμος ακολουθούσε την ανατολική κοίτη του χείμαρρου  Κατράρη προς Σικελιά -  Θολοποτάμι και κατέληγε στην πόλη από τα Καμπόχωρα.

Προσοχή

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλαμωτής Νίκος Γαλάτουλας «καλωσορίζει» το έργο, αλλά τονίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Αν ήταν ένα μέτρο φαρδύτερος,  θα ήταν τέλειος. Όμως και έτσι θα χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί σε αρκετά σημεία είναι στενός. Έπρεπε να είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ