22.1.2015 10:44

Στα αθλητικά σωματεία το λειτουργικό κόστος των γηπέδων

• ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Λουκέτο περιμένει όσους αθλητικούς χώρους δεν καταφέρουν να νομιμοποιηθούν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η προσωρινή άδεια που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με σκοπό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λάβουν την οριστική άδεια λειτουργίας.

Το ζήτημα απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, με τον Π. Καμπούρη να επαναλαμβάνει τον σχεδιασμό του, που προβλέπει να περιέλθουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού από το Δήμο στο Νομικό Πρόσωπο, το οποίο θα έχει και την ευθύνη χρήσης τους.

Συμβόλαιο με τις τοπικές κοινωνίες

Το σχέδιο προβλέπει ότι όλα τα γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια του νησιού, εκτός από το γήπεδο της Καλλιμασιάς, το Φαφαλίειο και τον Όρμο του Λω, θα περιέλθουν στο Νομικό Πρόσωπο. Κατόπιν η διοίκηση του Νομικού Προσώπου θα κληθεί να υπογράψει επιμέρους συμβόλαια με κάθε μία από τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία που κάνουν χρήση των γηπέδων.

Σε αυτό θα αναφέρεται ρητά ότι το Νομικό Πρόσωπο θα έχει την πλήρη ευθύνη για την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής ή επισκευών από φθορές και φυσική καταστροφή ενώ το λειτουργικό κόστος για τη χρήση ρεύματος και νερού θα επιβαρύνει τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τα γήπεδα.

«Αυτή τη στιγμή ο Δήμος πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ρεύμα και νερό προκειμένου να έχει ανοιχτά τα γήπεδα. Αυτό το κόστος όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να το πληρώνει. Οι ομάδες θα πρέπει να ξέρουν ότι, αν για παράδειγμα χρησιμοποιούν για 4 ώρες το γήπεδο για προπόνηση, τότε θα έχουν και το αντίστοιχο κόστος», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Από το συγκεκριμένο σχεδιασμό θα εξαιρεθούν όλα τα γήπεδα 5X5, που βάση νομοθεσίας θα χαρακτηριστούν ως αλάνες.

Πρόβλημα και με τα κυλικεία

Το γεγονός ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν χωρίς άδεια λειτουργίας δημιούργησε επιπλέον πρόβλημα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσα σε αυτές. Ήδη, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία πολίτη, το κυλικείο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου χαρακτηρίστηκε ως μη νόμιμο, με τον ιδιοκτήτη να κινείται πλέον νομικά εναντίον της διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ..

Σύμφωνα πάντως με τα όσα ειπώθηκαν οι εργασίες που απαιτούνται για την πλειονότητα των αθλητικών χώρων ώστε να καταστούν νόμιμοι είναι μικρές και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, γεγονός που, σύμφωνα με τον Π. Καμπούρη, θα επιτρέψει στους περισσότερους από αυτούς να λάβουν το πράσινο φως για τη λειτουργία τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ