2.5.2014 11:36

Στα άκρα η κόντρα για τη Διοίκηση του Σωματείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Εν μέσω εξωδίκων καταγγελιών κ.λπ. πραγματοποιούνται οι εκλογές του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων με την κόντρα να έχει φτάσει στα άκρα ανάμεσα στη νυν διοίκηση του σωματείου που πρόσκειται στο ΚΚΕ και σε εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει στα μέλη του και τους εργαζόμενους του νησιού "τις πραξικοπηματικές απόπειρες της μειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ όπου με την αγαστή στήριξη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χίου (ΠΑΣΚΕ- και παράταξη ΜΕΤΑ που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ) και της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων (ΠΑΣΚΕ) στρέφονται ενάντια στο Σωματείο, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του συμβιβασμού, οι απεργοσπάστες, πρωταθλητές στην απουσία από την οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες της τάξης μας, νομίζουν ότι μπορούν με το έτσι θέλω να αλλοιώσουν τον ταξικό χαρακτήρα του Σωματείου μας.
Κατέθεσαν δεκάδες νέες αιτήσεις εγγραφής προς το Σωματείο. Αυτές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις  έγιναν δεκτές. Πολλές όχι, αφού υπήρχε προφανής σκοπό να οδηγήσουν το Σωματείο σε εκφυλισμό. Με αιτήσεις ατόμων που ήταν ήδη γραμμένα (διπλοεγγραφές), με αιτήσεις εγγραφής χωρίς να αναφέρεται ο εργασιακός χώρος.

Δεν έφταναν όλα αυτά, προχώρησαν και σε εξώδικο προς το Σωματείο! Είναι το  δεύτερο «παράσημο» αφού το Σωματείο μετρά ήδη ένα εξώδικο από εργοδότη στο νησί. Αποπειράθηκαν με ελάχιστους εκπροσώπους τους να δημιουργήσουν πρόβλημα και στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Σωματείου χθες 30/4, που έπεσε στο κενό με την αποφασιστικότητα του Προεδρείου και κυρίως από τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Οι εργαζόμενοι υπερψήφισαν τον απολογισμό του Σωματείου επικυρώνοντας τον ταξικό του προσανατολισμό του απομονώνοντας τους διαρκώς απόντες" αναφέρει στην ανακοίνωση του σωματείου και καταλήγει "Η διοίκηση του Σωματείου επαναλαμβάνει αυτό που έχει αποδείξει χρόνια τώρα: Παλεύουμε για την εγγραφή νέων εργαζομένων στο Σωματείο, ανέργων, για την ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ ώστε να γίνει δική μας περιουσία ο παραγόμενος πλούτος. Είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί και η επίθεση του κεφαλαίου σήμερα".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ